- Papers in peer-reviewed journals
- Books/ Contributions to anthologies and books
Kołożyn-Krajewska D., Sikora T.: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności; CH Beck, Warszawa 2010 r., s. 378
Sikora T. (red.), Wybrane koncepcje i systemy zarządzania jakością, wyd. UEK w Krakowie, Kraków 2010 r.
Sikora T., Anna Strada (red.) The Food Industry in Europe, Tradition and Innovation - Erasmus Intensive Programe in Agri-Buisness Management with emphasis in Food Industry Enterprises, wyd. AE w Krakowie, Kraków 2006 r.
Sikora T., (red.) Zarządzanie jakością według norm ISO serii 9000:2000, wyd. AE w Krakowie, Kraków 2005 r.
Kijowski J., Sikora T. (red.): Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności; WNT, Warszawa 2003
Sikora T., Giemza M. Obsługa klienta. Elementy towaroznawstwa, WSiP Warszawa 2003
- Conference papers
- Other publications (i.e. reports)
- Lectures and other contributions