Katedra Zarządzania Jakością

A A A drukuj

Granty międzynarodowe

Projekt współfinansowany ze środków Komisji Europejskiej:

Intensive Programme in Business Management with emphasis in enterprises
in the food industry
(29121-IC-1-2003-1-GR-ERASMUS-IPUC-1,
29121-1C-2-2004-1-GR-ERASMUS-IPUK-1).

Celem projektu było dzielenie doświadczeń badawczych w obszarze: zarządzanie w przemyśle spożywczym, przez naukowców z różnych krajów Europy. Badane aspekty dotyczyły m.in. systemów zapewniania jakości i bezpieczeństwa w sektorze spożywczym oraz oczekiwań konsumentów w wybranych krajach UE. Projekt obejmował 9 partnerów z 6 różnych krajów Europy. W ramach projektu odbyły się dwa spotkania plenarne w formie dwutygodniowych „szkół letnich": jedna z nich miała miejsce w Atenach i była przygotowana przez Agricultural University of Athens, druga odbyła sie w Krakowie i była koordynowana przez Katedrę Zarządzania Jakością UEK.

Koordynator projektu: Agricultural University of Athens (AUA)

Partnerzy: Polytechnic University of Madrid, University of Bologna, University of Montpellier, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, University of Hohenheim, Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Georg-August-University of Goettingen.

Data rozpoczęcia: 2003
Data zakończenia: 2006

Strona www projektu: http://www.ip.aua.gr/

Publikacje:

Soldatos, P. (red.) (2005) The Food Industry in Europe, Athens 2005 (ISBN: 960-85847-9-5)
Strada, A. & Sikora, T. (red.) (2006) The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation, Kraków 2006 (ISBN 83-922067-7-0)