Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Menu

Zeszyty Naukowe UEK,

2014, nr 3(927) - A. Dziuba, G. Suwała
data publikacji: 01/10/2014, autor: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Literatura

Adamska I., Kupczyk K., Czerwionka-Szaflarska M. [2009], Profilaktyka alergii pokarmowej - hydrolizaty, probiotyki i prebiotyki, „Pediatria Współczesna Gastroenterologia, Hepatologia i Żywienie Dziecka", vol. 11, nr 2.

Austin P., Thrash A., Thrash C. [2003], Algeria pokarmowa, tłum. G. Kuczek, Fundacja Źródło Życia, Mszczonów.

Dyrektywa 2003/89/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 10 listopada 2003 r. zmieniająca dyrektywę 2000/13/WE w odniesieniu do oznaczania składników obecnych w środkach spożywczych.

Epidemiologia chorób alergicznych w Polsce [2013], http://ecap.pl/pdf/ECAP_wyniki_pdf (7.12.2013).

Encyklopedia organizacji i zarządzania [1981], red. L. Pasieczny, Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.

Fisher P.J. [1995], Alergie u dzieci i młodzieży - zapobieganie, rozpoznawanie, leczenie, Oficyna Wydawnicza „Vacatio", Warszawa.

Grządziel G. [2013], Alergia na zboża, http://www.medme.pl/zdrowie-a-z/choroby-a-z/alergia-na-zboza,838,0,1.html (21.05.2013).

Jakimowicz-Klein B. [2004], Alergie. Pytania i odpowiedzi, Wydawnictwo Astrum, Wrocław.

Jakimowicz-Klein B. [2005], Kuchnia alergików, Wydawnictwo Astrum, Wrocław.

Jarosz M., Dzieniszewski J. [2004], Alergie pokarmowe, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.

Linki